Naar hoofd inhoud Naar footer

Tips & Trips

De omgeving van Sint Maartenszee kenmerkt zich door de rust en de ruimte. Er zijn veel mogelijkheden voor een fiets of wandeltocht.

Vakantiedorpje

Sint Maartenszee

Dit dorpje, dat door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, is een echt vakantiedorp. Er wonen heel weinig mensen maar bestaat uit meerdere vakantieparken en campings. Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Hier zijn twee strandpaviljoens waar je nippend aan een glas rosé van een romantische zonsondergang kunt genieten.

De kinderen kunnen ravotten in attractiepark De Goudvis, terwijl de ouders op het nabijgelegen terras van het zonnetje genieten. Uniek is de ligging van camping De Lepelaar. Midden in het duingebied naast natuurreservaat Het Zwanenwater, geen plek is hetzelfde.

Bezoek ook de website van Schagen en omgeving.

 

Boodschappen

Op camping Sint Maartenszee evenals aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug is een supermarkt vanaf voor- tot najaar geopend.
In Petten is een supermarkt aanwezig die het gehele jaar geopend is. In Callantsoog is een grotere supermarkt aanwezig.
Alle supermarkten zijn tijdens het seizoen of het gehele jaar dagelijks geopend dus ook op de zondag.

Fietsverhuur

Fietsverhuur is mogelijk bij

Ontheffingen voor strandtoegang

Wie een ontheffing nodig heeft voor de toegang naar het strand, hoeft niet meer helemaal naar het gemeentehuis in Schagen. Bij camping Sint Maartenszee en Great Vakantiehuizen kunnen bezoekers die dit nodig hebben voortaan terecht. Zij kunnen op deze twee plaatsen dicht bij zee een ontheffing van het inrijverbod voor de strandslagen vragen.

Meer informatie: https://www.schagen.nl/ontheffing-inrijverbod-strandslagen-mindervalide


Wandelroutes in Noord-Holland