• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

De omgeving van Sint Maartenszee kenmerkt zich door de rust en de ruimte. Er zijn veel mogelijkheden voor een fiets of wandeltocht.

Sint Maartenszee

Dit dorpje, dat door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, is een echt vakantiedorp. Er wonen heel weinig mensen maar bestaat uit meerdere vakantieparken en campings. Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Hier zijn twee strandpaviljoens waar je nippend aan een glas rosé van een romantische zonsondergang kunt genieten.

De kinderen kunnen ravotten in attractiepark De Goudvis, terwijl de ouders op het nabijgelegen terras van het zonnetje genieten. Uniek is de ligging van camping De Lepelaar. Midden in het duingebied naast natuurreservaat Het Zwanenwater, geen plek is hetzelfde.

Bezoek ook de website van Schagen en omgeving.

Informatiemagazine 2022
Dit magazine bevat informatie over bezienswaardigheden, musea, natuurgebieden, belangrijke toeristische adressen, informatie over fiets- en wandeltochten, een kids- en bloemenpagina, strandinformatie, informatie over invaliden, een getijdentabel en evenementen. Kortom alle informatie die interessant is voor een bezoek aan deze regio.

Boodschappen

Op camping Sint Maartenszee evenals aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug is een supermarkt vanaf voor- tot najaar geopend.
In Petten is een supermarkt aanwezig die het gehele jaar geopend is. In Callantsoog is een grotere supermarkt aanwezig.
Alle supermarkten zijn tijdens het seizoen of het gehele jaar dagelijks geopend dus ook op de zondag.

Fietsverhuur

Fietsverhuur is mogelijk bij

Ontheffingen voor strandtoegang

Wie een ontheffing nodig heeft voor de toegang naar het strand, hoeft niet meer helemaal naar het gemeentehuis in Schagen. Bij camping Sint Maartenszee en Great Vakantiehuizen kunnen bezoekers die dit nodig hebben voortaan terecht. Zij kunnen op deze twee plaatsen dicht bij zee een ontheffing van het inrijverbod voor de strandslagen vragen.

Meer informatie: www.schagenfm.nl

Wandelroutes in Noord-Holland

Het Zwanenwater

Bos Wildrijk

Texel

Natuurgebied ‘Het Zwanenwater‘ ligt aan de weg tussen Callantsoog en Sint Maartenszee. Vogeldomein ‘De Putten’ maakt deel uit van het Natura 2000 gebied. Dit prachtige waterrijke gebied ligt bij Camperduin. Bos Wildrijk is een klein en heel bijzonder mooi stukje bos. In het voorjaar is de bodem bedekt met een blauw tapijt van wilde boshyacinten met hier en daar schakeringen van roze en wit, afgewisseld met het frisse groen van jonge varens.
Een bezoek aan het Wildrijk is mooi te combineren met
een fietstocht door de omgeving.
Een stuk verder weg maar ook zeker de moeite waard is een overtocht naar Texel. Dit eiland is (ook) zeer geschikt om een dag te fietsen.
De duinen langs de Noordzeekust bieden uitstekende fiets- en wandelpaden.

 

 

Zee Aquarium in Huisduinen, Bergen aan Zee

Attractiepark De Goudvis, ‘om het hoekje van park Wildrijk’

Landgoed Hoenderdaell

 
De 4 verschillende aquaria tellen duizenden bewoners
onderverdeeld in ruim 230 soorten. Ook bevat het
Zee Aquarium de grootste schelpenverzameling van
Nederland. Kijk en beleef het mee in het aquarium in
Bergen aan Zee.

De Goudvis, met onder andere een enorme buitenspeeltuin, 3 grote overdekte speelparadijzen en een cafetaria met groot terras.

 
Of duikt u liever voor één dag in de wereld van het dierenrijk?
Op Landgoed Hoenderdaell vindt u vele kleurrijke vogels, damherten maar ook dobberende krokodillen en spelende ringstaartmaki’s op de apenheuvel!
Er lopen ook veel dieren los tijdens je wandeling door bos, uitgestrekte velden en langs het water. Dagelijks vindt er een roofvogelshow plaats om 14.00 uur. 

 

Streetmuseum NL

Fietsroute Kop van Noord-Holland

Fietsroutes Noord-Holland

Met Street Museum NL App maakt de provincie Noord-Holland cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk. Deze gratis app voor smartphones is beschikbaar in de App Store en Android Market. Street Museum NL van Oneindig Noord-Holland haalt het verleden naar het heden met ruim 1.000 Noord-Hollandse afbeeldingen uit collecties van musea en archieven. De app toont oude foto’s, ansichtkaarten en schilderijen door heel Noord-Holland in het straatbeeld van vandaag.

Oneindig Noord-Holland

In de kop van Noord-Holland vind je veel duinen en kust. Maar ook kun je met deze route door de kop van Noord-Holland Den Helder en Julianadorp beter leren kennen. Vanuit Den Helder kun je bovendien een uitje maken naar het Waddeneiland Texel. Ook daar kun je mooie natuur vinden en mooie fietsroutes maken.

https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/fietsregio-noord-holland

Op de website www.fietsnetwerk.nl ontdek de omgeving in één dag! vind je de mooiste fietsroutes door heel Nederland op basis van je zoekopdracht.

Je kunt jouw zoekopdracht met behulp van de filters verder verfijnen op thema of op de door jou gewenste lengte. Vervolgens selecteer je een fietsroute. Op de routepagina kun je jouw fietsroute verder personaliseren. In de laatste stap kies je het gewenste formaat van je fietsroute. Je kunt de fietsroutes in de buurt van Noord-Holland, Nederland ook ontdekken met onze gratis Fietsroute App.